Śniadaniówka Żaka- dzień czternasty. Słodko? Czemu nie, byle zdrowo
Dziś w zestawie:
– jogurt naturalny z makiem i kruszonymi migdałami
– granola
– ogórek świeży
-wafle ryżowe z kremem czekoladowym z kaszy jaglanej

B. 11,1 g

T. 11,7 g W. 72,3 g Błonnik 4,1g

441 kcal

IMG_5277

Przepis na nutellę z kaszy jaglanej:
Składniki:
1 szklanka kaszy jaglanej
100 g gorzkiej czekolady
2 banany
4 łyżki kakao
2 – 4 łyżki syropu z agawy
1 łyżka soku z cytryny
sól
Wykonanie:
Kaszę płuczemy dokładnie w zimnej wodzie. Zalewamy 2 szklankami wrzątku ze szczyptą soli, przykrywamy i gotujemy około 10 – 12 minut na niewielkim ogniu. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy pod przykryciem. Kaszę studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę.