OWOCOWA SOWA
co potrzebujesz :
- gruszka
- winogron ciemny
- winogron jasny
- rodzynki lub borówki
- kiwi
- orzech włoski
- paluszek razowy –
Nie używaj zwykłych paluszków, nie są dobrą przekąską dla dzieci. Mają w sobie wiele składników które należy omijać. Zawierają dużo soli, nasyconych kwasów tłuszczowych, substancje spulchniające i wodorotlenek sodu. Nie dają wartości odżywczych, mogą wywoływać wzdęcia i bóle brzucha, można je nazwać bezwartościowymi zapychaczami. Do przygotowania naszej sowy użyłam paluszka firmy vita vigor w składzie między innymi oliwa z oliwek, błonnik akacjowy, mąka pełnoziarnista, ekstrakt z rozmarynu.
- Owoce starannie umyj
- Gruszkę pokrój w plastry usuń pestki, kiwi obierz i pokrój w plastry
- na talerzyku ułóż gruszkę, z kiwi zrób oczy
4.z borówek lub rodzynek zrób źrenice, a z orzecha dziób
5.winogron pokrój na 4 części z zielonego stwórz skrzydła, a czarnego piórka na głowie
6. z paluszka ułóż gałązkę, a z ciemnego winogrona łapki
GOTOWE 🙂