Dziś ostatni dzień śniadaniówki żaka.
Z okazji dnia chłopaka mój syn zażyczył sobie coś pysznego i ulubionego, więc są gofry z jaglanki 🙂
- gofry z jaglanki
- konfitura własnego wyrobu z czarnej porzeczki
- jabłko
Białko 11 g Tłuszcze 12,7 g Węglowodany 69,9 g Błonnik 10 g
428 kcal
PRZEPIS NA GOFRY Z KASZY JAGLANKI :
SKŁADNIKI:
- 200 g kaszy jaglanej odważonej na sucho
- 700 g mleko
- 2 jajka
- 100 gramów skrobi ziemniaczanej
- 100 gramów cukru trzcinowego
- 30 g, oleju kokosowego
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
Kaszę dokładnie płuczemy w zimnej wodzie, gotujemy na mleku. Po przestudzeniu dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy 🙂