Jak często słyszę na konsultacjach dietetycznych w Małej Kalorii, że przygotowanie posiłku do pracy zajmuje wieki ? Niemal zawsze !!! Kiedy pytam ile tak naprawdę – odpowiedź brzmi, że dużo. Dla każdego dużo oznacza rzecz jasna, co innego. W zeszłym roku założyłam się z pacjentem że szybciej przygotuję 3 posiłki do pracy, niż on kupi przysłowiowa bułę z kabanosem lub obiad w korporacyjnej stołówce. Jak myślicie kto wygrał ?
Chcę Wam dziś pokazać, że przygotowanie lunch boxu zwiera naprawdę chwilę, częściej jest to kwestią otwarcia się, spróbowania i przekonania że wystarczy dosłownie 5 min.
Do dzieła 🙂
W zestawie :
1. Sałatka:
- miks sałat – garść
- ser feta – około 25 g
- czerwona papryka
- pomidory koktajlowe 3 szt. – przekrojone na pół
- kiełki mieszanka – garść
- oliwa z oliwek z chilli 1 łyżeczka
2. Kalarepa 1/2 szt.
3. Marchewka 1 szt.- pokrojona w słupki
4. Pomarańcza 3 cząstki
5. Pestki z dyni 2 łyżki
6. Daktyle suszone 3 szt.
7. Sok marchwiowy jednodniowy
CZAS PRZYGOTOWANIA 4:59